Μεγάλη δυναμική αναπτύσσει τελευταία η υποψηφιότητα του Γερουσιαστή του Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα για τι χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2008.


Ο νεαρός (43 ετών ) και Γερουσιαστής με καταγωγή από την Αφρική ανακοίνωσε μόλις πριν λίγες ημέρες την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Πολλοί είναι εκείνοι στις Η.Π.Α που τον «κατηγορούν» για το νεαρό της ηλικίας του αλλά ο ίδιος τους απαντά πως οι Αμερικάνοι πολίτες δεν γνωρίζουν σήμερα πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ, κατηγορώντας έτσι μέρος των αντιπάλων του ότι αποτελούν ένα σύστημα που δρα κάτω από αδιαφανείς και σκοτεινές συνθήκες
Παρά τις όποιες επιθέσεις που δέχεται φαντάζει τελικά δύσκολο να πληγεί εύκολα η εικόνα του. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η μάχη που θα βγάλει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ θα είναι εντός των Δημοκρατικών, χωρίς κανείς να μπορεί να προδιαγράψει το αποτέλεσμα.
Απέναντι στον Μπάρακ Ομπάμα είναι η εμπειρότατη Χίλαρι Κλίντον με ένα όνομα πολιτικά βαρύ και με ένα μηχανισμό προώθησης της υποψηφιότητας της που κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα να συλλέξει περί τα 80.000.000 δολάρια. Ποσό αρκετά μεγάλο για ένα μόνο υποψήφιο αλλά τελικά όπως πολλοί αναλυτές εκτιμούν θα ωχριά μπροστά στο συνολικό ποσό που οι επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αναμένεται να κοστίσουν.
Και η αναμέτρηση φαντάζει δύσκολη ανάμεσα στην Κλιντον και την Ομπάμα. Η πείρα, η οργάνωση και τα χρήματα απέναντι στο καινούργιο το διαφορετικό που δημιουργεί ελπίδα. Και ο Μπάρακ Ομπάμα ξέρει καλά τι σημαίνει να δίνει ελπίδα σε ένα λαό που μοιάζει ξαφνικά να ξυπνάει από ένα συντηρητικό λήθαργο των τελευταίων εφτά ετών.

Δείτε σχετικά
http://obama.senate.gov/
http://www.barackobama.com/

Advertisements