ΚΛΙΜΑΚΑ

Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αλαμάνου Άντα
τηλ.: 210 3417165, κιν.: 6972257906
e-mail: alamanou@klimaka.org.gr
www: klimaka.org.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/1/2007

«Έχετε ποτέ σκεφτεί να κοιμηθείτε μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο;»


Αυτό είναι ένα γεγονός που συμβαίνει κάποιες νύχτες εθελοντικά σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους σε κάποιες Ευρωπαϊκές πόλεις και συνάμα ένα πραγματικό καθημερινό και εξαναγκαστικό γεγονός για πολλές χιλιάδες άλλους ανά τον κόσμο.
“sleep out ή rough sleeping” : events που νοηματοδοτούν μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης απέναντι στους άστεγους, πολίτες που βιώνουν την πιο ακραία μορφή του κοινωνικού αποκλεισμού, την παρακμή και την απόγνωση.
Στην Ελλάδα η άστεγη πραγματικότητα χιλιάδων συμπολιτών μας, αριθμός που τείνει να αυξάνεται επικίνδυνα , κρούει των κώδωνα του κινδύνου μάλλον σε όσους μπορούν να τον ακούσουν.
Στο μεγάλο κενό που αφήνει η πολιτεία, η κοινωνία των πολιτών – οι Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις μαζί με τους ευαισθητοποιημένους πολίτες – λειτουργούν ως θεσμικό αντίβαρο δίνοντας συχνά λύση στα άλυτα κοινωνικά προβλήματα.
Σε αυτούς κυρίως απευθύνεται η Πρόσκληση της Μ.Κ.Ο «ΚΛΙΜΑΚΑ» όπου τους καλεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007 να κοιμηθούν μια νύχτα σαν άστεγοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Πρόκειται για μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από τον φορέα ΚΛΙΜΑΚΑ στο πλαίσιο υιοθέτησης καλών πρακτικών του εξωτερικού για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της έλλειψης στέγης.
Οι πολίτες καλούνται να περάσουν μια νύχτα στην πλατεία από τις 8:00 το βράδυ έως τις 8:00 το πρωί εφοδιασμένοι με τον υπνόσακο τους ή κουβέρτα και χαρτόκουτα που θα μπορούν να παραλάβουν επιτόπου, ώστε να βιώσουν πραγματικά τι σημαίνει να περνάει κανείς μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενισχύσουν το έργο της ΚΛΙΜΑΚΑΣ αναφορικά με τη στήριξη των άστεγων συμπολιτών μας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα προσφέρεται καφές και άλλα ζεστά ροφήματα.
Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του πολιτικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου
Διάσημοι η μη ελάτε να μοιραστούμε το όραμα και την προσπάθεια και να διεκδικήσουμε από την πολιτεία να λάβει έμπρακτα μέτρα για να μην συσσωρεύονται άνθρωποι στο περιθώριο της κοινωνίας.

Δείτε σχετικά

http://www.klimaka.org.gr

Advertisements