Μόλις δημοσιεύθηκε το πρώτο τμήμα του αφιερώματος του Re-public (http://www.republic.gr) με τίτλο «Χρόνος και διακυβέρνηση».


Το τεύχος εξετάζει τις πολλαπλές διασταυρώσεις μεταξύ του «χρόνου» και της «πολιτικής» στην προσπάθεια επανεξέτασης της δημοκρατικής θεωρίας και πράξης.

Μεταξύ άλλων μπορείτε να βρείτε πρωτότυπα κείμενα από τους:

Νένη Πανουργιά – Ο Κάντ, ο εμφύλιος πόλεμος και οι πτυχές του νοήματος ( http://www.re-public.gr/?p=128)
Καθορίζουν οι Εμφύλιοι Πόλεμοι το χρόνο; Ή, για να το θέσουμε διαφορετικά, καθορίζονται οι Εμφύλιοι Πόλεμοι από το χρόνο, ρωτά η Νένη Πανουργιά. αναφορικά με τον ελληνικό Εμφύλιο.

________________________________

Robert Hassan – Κανένα μέλλον: Η δημοκρατία την εποχή της νεοφιλελεύθερης ταχύτητας (http://www.re-public.gr/?p=125 )
Η δημοκρατία τελικά θα πεθάνει, υποστηρίζει ο Robert Hassan, αν συνεχίσουμε να δεχόμαστε αψήφιστα ότι η η εξάρτησή μας από αφηρημένους μηχανισμούς της αγοράς θα φροντίσει το μέλλον μας.

______________________________ __

Rosiska Darcy de Oliveira – Η αναδιάταξη του χρόνου (http://www.re-public.gr/?p=124)
Η αναδιάταξη του χρόνου είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συζήτηση για την αναμόρφωση του κόσμου της εργασίας ή των οικογενειακών σχέσεων, υποστηρίζει η Rosiska Darcy de Oliveira.
______________________________ __

Νίκος Κουτσιαράς – Η ευέλικτη οργάνωση του χρόνου εργασίας (http://www.re-public.gr/?p=126)
Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ευέλικτων διευθετήσεων οργάνωσης του χρόνου εργασίας, δεν σχεδιάστηκε καλά ή/ και εφαρμόστηκε ελλιπώς, σύμφωνα με τον Κουτσιαρά.

______________________________ __

Όλα τα κείμενα του Re-public δημοσιεύονται με την άδεια Creative Commons και μπορούν να αναδημοσιεύονται ελεύθερα με απλή αναφορά της αρχικής πηγής τους.

Advertisements