γράφει ο Πάυλος Ειρηνάκης
ΠΡΟΣΟΧΗ: το παρακάτω κείμενο παραέχει πολλά μηδενικά και μπορεί να επιφέρει ζαλάδες, ιλλίγγους, επίγνωση της πραγματικότητας και άλλα τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα.

Περιέχει:

* Δρούζα και άλλα παράλογα!
* ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ, ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και άλλες όμορφες λεξούλες…
* Ο καταλληλότερος…
* Η οικονομία μας σε άνθηση!
* Για όσους νόμισαν οτι ο Αλογοσκούφης είναι κανένας βλάκας…
* Τι θα γίνει με το ασφαλιστικό;

Πρόσφατα έλαβα ένα e-mail που ανέφερε:

Για να ξέρουμε τι πληρώνουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ (ΕΡΤ)

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=785413&lngDtrID=244

Και βέβαια, εκτός από Δρούζα (2.500.000 ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΟΥΖΑ από την ΕΡΤ;; Για όνομα…) και λοιπούς, από φέτος πληρώνουμε και τον κ. Ριβάλντο και την παρέα του, ενώ από του χρόνου θα πληρώνουμε και τον κ.Σαλπιγγίδη και την παρέα του!
Και δεν λέω όχι, στα πλαίσια μιας λογικής επαγγελματικής κίνησης, όπως είναι η αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μιας δημοφιλούς ομάδας, που θα αποδόσει κάποια έσοδα και ίσως τελικά να έχει θετικό ισοζύγιο.
Όμως, πόσο λογικό σας φαίνεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος πούλησε φέτος τα δικαιώματά του στην ΕΡΤ να παίρνει 6.000.000 ευρώ
(κάτι αντίστοιχο θα πάρει και ο Παναθηναϊκός του χρόνου και ευελπιστεί και η ΑΕΚ σε 2 χρόνια – Τυφλοί, κουτσοί, όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα!)
τη στιγμή που τα χρήματα που »παίζουν» στην ελληνική αγορά ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 1.800.000 ευρώ;;; Τόσα παίρνει ο Παναθηναϊκός από το »αντίπαλο» συνδρομητικό κανάλι!!!
Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα για πιθανή σπατάλη (ή ό,τι άλλο…) δικά σας…

Απλά να υπενθυμίσω ότι ο κ. Πρωθυπουργός μας ανέλαβε την εξουσία της χώρας με σύνθημα ότι θα εξυγιάνει τη δημόσια ζωή, θα κάνει ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ, ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και άλλες όμορφες λεξούλες και ότι μόνο από το σπάταλο χώρο του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα εξοικονομήσει 10 ΔΙΣ (10.000.000.000) ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ!!!

Και για να έχουμε και μια σύγκριση και να καταλαβαίνουμε για τι ποσά μιλάμε, όλα τα έργα που σχετίζονταν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ακόμα και τα πεζοδρόμια στους Ολυμπιακούς Δήμους, που δεν ήταν καν κοντά σε εγκαταστάσεις) κόστισαν 9 ΔΙΣ ευρώ!!!
Το δε περιβόητο χρέος των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται περίπου στα 9 ΔΙΣ ευρώ!!!

Δηλαδή:

* θα είχαμε αποπληρώσει τα χρέη των Ολυμπιακών Αγώνων,
* θα καλύπταμε τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων
* και των νοσοκομείων (2 ΔΙΣ ευρώ περίπου)
* και θα μας έμεναν και άλλα τόσα να τα ρίξουμε στην ΠΑΙΔΕΙΑ, στην ΥΓΕΙΑ, στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στην ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ!!!

Δεν είχε συναίσθηση των μεγεθών (άρα είναι άσχετος), δεν τα εννοούσε (άρα είναι ψεύτης) ή δεν τα κατάφερε (άρα είναι ανίκανος) ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ;
Ή μήπως ALL OF THE ABOVE;;;

Κατά τα άλλα, η οικονομία μας ανθεί με τα νοικοκυριά να είναι χρεωμένα με 86,4 ΔΙΣ (86.400.000.000) ευρώ.
212 ΔΙΣ (212.000.000.000) ευρώ είναι το δημόσιο χρέος (του στενού κρατικού τομέα – χωρίς ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ…), κάτι που συνεπάγεται τεράστιο κόστος ετησίως μόνο για τους τόκους και το οποίο υποθηκεύει το μέλλον όλων μας!

Η δε πολυαγαπημένη μας Κυβέρνηση μετά την τεράστια επιτυχία της αύξησης του ΑΕΠ κατά 25,7% – που δεν είναι τόσο »αθώα» κουτή όσο παρουσιάστηκε και φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση να είναι (*) – και την εξ’ αυτού βελτίωση της πιστοληπτικής μας ικανότητας προγραμματίζει εφάπαξ δανεισμό 50 ΔΙΣ (50.000.000.000) ευρώ!!

»Καλά όλα αυτά, αλλά τι να κάνουμε… Έτσι είναι τα πράγματα… Δεν γίνεται να αλλάξουν…» θα σου πουν οι περισσότεροι…

Εγώ απαντώ με μία ρήση του Φρανσουά Μιτεράν:

Όταν λίγο πριν τις νικηφόρες εκλογές του 1981 και μετά την ανακοίνωση του προγράμματός του, μία δημοσιογράφος τον ρώτησε
»Και που θα βρείτε τα χρήματα για να κάνετε όλα αυτά που λέτε;»
αυτός της απάντησε χαμογελώντας…
»Καλή μου, δεν χρειάζονται χρήματα… Πολιτική Απόφαση χρειάζεται!!»

Το αποτέλεσμα και η ιστορία τον δικαίωσαν…

(*) Για όσους νόμισαν οτι ο Αλογοσκούφης είναι κανένας βλάκας ή ότι τον πιάσαν κότσο…

Ακόμα και πριν το 25,7% (η μεγαλύτερη αντίστοιχη αύξηση στην υπόλοιπη Ε.Ε. ήταν περίπου 6% από την Ιταλία) η Κυβέρνηση υποστήριζε ότι θα μας βγάλει από την επιτήρηση.
Το χρέος όμως θα εξακολουθούσε να είναι περίπου στο 103% του ΑΕΠ.
Αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά 25,7%, πλέον το δημόσιο χρέος θα είναι περίπου στο 84% του ΑΕΠ (γι’ αυτό και θα θεωρούμαστε πλούσιοι και θα χάνουμε ένα σωρό λεφτά από την Ε.Ε.)
Όντας πλέον πλούσιοι, έχουμε καλύτερη πιστοληπτική ικανότητα, που σημαίνει ότι μπορούμε πλέον να δανειζόμαστε αβέρτα, χωρίς να μας ελέγχει κανείς (πχ. Ε.Ε.)… και το σημαντικότερο… χωρίς να επιβαρύνουμε το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ (η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κάθε χρόνο θα υπολογίζεται με βάση το 125,7 και όχι το 100 και έτσι θα καλύπτεται η όποια αύξηση στο δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, στα νούμερα δηλαδή…)

Και τι μπορεί να κερδίσει κανείς με αυτό;

Πέραν από το προφανές της παροχολογίας και της εξασφάλισης επιπλέον χρόνου εξουσίας, σκεφτείτε το εξής σενάριο:

Μία Κυβέρνηση δανείζεται μερικά δις ευρώ, εξαγοράζει τους νυν ασφαλισμένους και τους συνδικαλιστές, εξασφαλίζοντας τους παχυλές συντάξεις το συντομότερο δυνατό, και καταρτίζει το νέο συνταξιοδοτικό, που θα αφορά τις νέες γενιές, εν λευκώ και αυθαίρετα, μεταφέροντας τους και το δάνειο και τους τόκους του και τις υψηλότερες εισφορές και τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης…
Και κερατάς και δαρμένος!!!
ΌΧΙ! Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο!
Εξάλλου η σκανδαλώδης εθελούσια στον ΟΤΕ ήταν απλά άλλη μία ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ…

Advertisements