Κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας, χαρακτηρίζει ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Και εξηγεί:

Όταν η νέα γενιά αισθάνεται ότι δεν έχει μέλλον, τότε η χώρα ούτε δίκαιη είναι, ούτε μέλλον έχει. Στον καιρό μας, παρά την ένδεια της εποχής, είχαμε τη σιγουριά ότι θα οικοδομήσουμε τη ζωή μας. Αντίθετα οι νέοι σήμερα νιώθουν να βρίσκονται στη μέση του ωκεανού.

Τα αξιακά μας συστήματα δεν τους γεμίζουν, οι δομές μας δεν τους ικανοποιούν. Έχοντας, ίσως, ισχυρότερο αισθητήριο από εμάς, αντιλαμβάνονται την υστέρηση της χώρας, τον αναχρονισμό, την ματαιότητα της αναξιοκρατίας, το κοντόφθαλμο της εξουσίας, την αδικία επικαθισμένη σε όλες της εκφάνσεις της κοινωνίας μας. Αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ανατροπή. Πραγματική ανατροπή. Ανατροπή παντού. Η παιδεία αποτελεί μονάχα το πεδίο της μάχης, μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας.

Το κείμενο είναι μέρος της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Αθήνας και τέως Υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ .

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.apapadopoulos.gr

Advertisements