Το ΠΑΣΟΚ ως ανοικτό κόμμα και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας, οργανώνει σε όλη την χώρα,

εν όψει του προγραμματικού του συνεδρίου, τόσο ανοικτές εκδηλώσεις με ομιλητές κεντρικά στελέχη, όσο και κύκλους διαλόγου πολιτών.

Οι κύκλοι διαλόγου μπορούν να δημιουργούνται οπουδήποτε, σε γειτονιές, σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, είτε με την πρωτοβουλία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ (Δημοτικές Οργανώσεις, Ινστιτούτο Επιμόρφωσης), είτε με την πρωτοβουλία οποιωνδήποτε πολιτών θελήσουν να λάβουν μέρος στις διαδικασίες επεξεργασίας του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να εμπλακούν στις κομματικές διαδικασίες.

Θέλουμε οι κύκλοι διαλόγου να γίνουν παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας και να αποτελέσουν χώρους προβληματισμού, αλλά και διαμόρφωσης προτάσεων των πολιτών προς το προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις. Γι’ αυτό το λόγο, σε κάθε ανοικτή εκδήλωση και κύκλο διαλόγου θα κρατούνται πρακτικά.

Η διαδικασία της συμμετοχής των πολιτών στους κύκλους διαλόγου είναι άμεση και απλή. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (τηλ. 210-3890120-124, e-mail: epimorfosi@pasok.gr). Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης θα τους υποστηρίξει και θα φροντίσει τα συμπεράσματα της συζήτησης να προωθηθούν στην Επιτροπή Προγράμματος και από εκεί στο Συνέδριο.

Σάς καλώ να πάρετε την υπόθεση του αύριο στα χέρια σας, να συμμετάσχετε σε αυτή την πρωτοπόρα διαδικασία, δημιουργώντας με δική σας πρωτοβουλία Κύκλους Διαλόγου για όποιους τομείς του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ σας ενδιαφέρουν».

δείτε σχετικά

http://dialogos.pasok.gr/
http://www.pasok.gr

Advertisements