asterix1.gif

Συνεχίζεται για 7η ημέρα η απεργία πείνας του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη με βασικό αίτημα

την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να λυθούν οι συμβάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με τις επιχειρήσεις, να παραμείνει δημόσιο και ναυταθλητικό το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας, να αποδοθεί η παραλία στο δήμο.

96_phot51.jpg

Καθημερινά επισκέπτονται για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων και απλοί πολίτες. Εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης έρχονται απ΄ όλη τη χώρα.
Στις 8 το βράδυ στο δημαρχείο, πραγματοποιείται συνάντηση συμπαράστασης και συντονισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.
Σήμερα το πρωί, μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού και το Δημοτικό Συμβούλιο ,ο Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί του Σωματείου ΕΡΜΗΣ .Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε το πρωί ο γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης.
Χθες επισκέφθηκαν το δήμαρχο ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παξινός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης.
Συγκινητική έκφραση αλληλεγγύης η αποχή μίας ώρας από την αιμοκάθαρση της Παρασκευής του αντινομάρχη Αθηνών, Γιώργου Καστρινάκη.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε χθες ερώτηση στη βουλή σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο καταλήγοντας εάν η κυβέρνηση προτίθεται να συγκροτήσει ενιαίο φορέα διαχείρισης των ακτών του Σαρωνικού.
Δηλώσεις συμπαράστασης έκαναν η Αιμιλία Υψηλάντη, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Διονύσης Τσακνής.
Το δήμαρχο έχουν επισκεφθεί από την πρώτη ημέρα της απεργίας πείνας, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού Φάνη Πετραλιά, ο Αλέκος Αλαβάνος πρόεδρος του Συνασπισμού, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο νομαρχιακός σύμβουλος Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γιάννης Μπανιάς γραμματέας της ΑΚΟΑ, ο Μανώλης Γλέζος , ευρωβουλευτές κ.ά . Σε τηλεφωνική επικοινωνία η υπερνομάρχης Αθήνας – Πειραιά, Φώφη Γεννηματά μετέφερε την προσωπική της συμπαράσταση καθώς και της υπερνομαρχίας.

Τον Χρήστο Κορτζίδη επισκέφθηκαν δηλώνοντας την στήριξή τους ,ο κ. Σπύρος Τσόκας, δήμαρχος Καισαριανής,o δήμαρχος Βάρης Π.Καπετανέας ο Δήμαρχος Πετρούπολης Σ.Βλάχος ,Λυκόβρυσης Δ.Φωκιανός ο Δήμαρχος Αργυρούπολης Δ.Ευσταθιάδης ,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος ,ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός ,ο Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος ,ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας Σ.Κοντός, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Ν. Λαζαρόπουλος,ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης ,Καλυβίων Π.Φιλλίπου, Κορυδαλλού Σ.Κασιμμάτης ,ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης , ο νομαρχιακός σύμβουλος Αργ. Ντινόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος. Εξάλλου το Δημαρχείο Ελληνικού επισκέφθηκε εκδηλώνοντας την συμπαράστασή του ο κ. Θανάσης Μπαρτζώκας, εκπρόσωπος του Συνασπισμού ο Γραμματέας του ΑΚΟΑ Γιάννης Μπανιάς και η Σοφία Σακοράφα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στο Δημαρχείο Ελληνικού συρρέουν από χθες εκπρόσωποι μαζικών φορέων και κάτοικοι τόσο του Ελληνικού όσο και των όμορων δήμων.
Εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων από το Μαρούσι μέχρι το Μοσχάτο και τη Γλυφάδα ήρθαν στο Δημαρχείο για να συμπαρασταθούν στο Δήμαρχο που από τις 18/05 βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Όπως ανακοινώθηκε ο Δήμος Ελληνικού σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της παραλίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος «τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η κυβέρνηση. Αυτό γίνεται φανερό αν δείτε τα αιτήματά μας: Να λυθούν οι συμβάσεις με τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν σημαντικά τμήματα της παραλίας μας μεταξύ των οποίων και η πρώην πλαζ του Αγ. Κοσμά και οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο δήμο.Η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της ολυμπιάδας του 2004 με τις εγκαταστάσεις της να παραμείνει δημόσια και ναυταθλητική, να μην χτιστεί τίποτα επιπλέον από την ήδη υπάρχουσα δόμηση, το υπόλοιπο τμήμα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας πέραν της μαρίνας να αποδοθεί στο δήμο, να καθαιρεθεί η περίφραξη του. Τα αιτήματα αυτά έχουν τεθεί με πολλούς τρόπους υπ’ όψιν των αρμοδίων. Σήμερα τα θέτουμε για άλλη μια φορά και περιμένουμε άμεση παρέμβαση και λύση από τη μεριά της κυβέρνησης».

Ο δήμαρχος Ελληνικού τόνισε επίσης πως «οι κινητοποιήσεις μας θα σταματήσουν μόνο όταν θα υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων μας» και πως υπολογίζει πάρα πολύ στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στη συνεργασία κι αλληλεγγύη όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, του αυτονοήτου δικαιώματος για ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρές και φροντισμένες ακτές και στη θάλασσα. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αισιοδοξία του ότι το κίνημα που ήδη φουντώνει στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία.

Advertisements