Aπό www.neolaia.gr

venizelosevangeloslv3.jpg18 Σεπτεμβρίου 2007, 2 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου και τα συναισθήματα είναι ακόμα μπερδεμένα… Ένα όμως είναι αυτό που με κυριεύει. Προσπαθώντας να το περιγράψω δυσκολεύομαι να επιλέξω την κατάλληλη λέξη για να το ορίσω. Μήπως η λέξη «οργή» με αντιπροσωπεύει καλύτερα? Μήπως ο «θυμός»? Και τα συναισθήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, κάθε λαός έχει και την κυβέρνηση που του αξίζει… Aφορούν κυρίως την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται κατά βάση για ένα βίαιο πραξικόπημα. Ο κ. Βενιζέλος, ενώ ακόμα τα δάκρυα των φίλων και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ ήταν νωπά, δεν δίστασε να διατυμπανίσει την υποψηφιότητά του για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ με τον πλέον ανήθικο τρόπο! Ανήθικο όχι μόνο για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και για τον ίδιο τον λαό, την ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Έδειξε με τον πλέον «βρώμικο» τρόπο το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό που όλοι είχαμε από καιρό αντιληφθεί, αλλά αρνούμασταν να πιστέψουμε! Πρόκειται για έναν πολιτικό καιροσκόπο, αποκλειστικό μέλημα του οποίου είναι η προσωπική του βόλεψη και μόνο! Γιατί, αν δεν ήταν έτσι, δεν θα επέλεγε τον συγκεκριμένο τρόπο, χρόνο και τρόπο για να δηλώσει την υποψηφιότητά του. Ιδιαίτερα όταν ο ίδιος και η «ομαδούλα» που από καιρό τον είχε περιστοιχίσει δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια για την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, εδώ και μήνες καιροφυλακτούσαν, περιμένοντας την ήττα για να ρίξουν το φαρμάκι τους στην καρδία του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να υποστηρίξω ότι ο Παπανδρέου δεν έκανε λάθη στα 3 ½ χρόνια της προεδρίας του και μπορεί να ήταν και πολλά. Όμως, που ήταν όλοι αυτοί? Γιατί δεν εξέφρασαν τότε, έγκαιρα, τις όποιες αμφιβολίες τους μέσα στα θεσμικά, κομματικά όργανα στα οποία συμμετείχαν?

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μην συμμετέχεις, ενώ σου δίνεται αυτή η δυνατότητα, να μην εκφράζεσαι όταν πραγματικά μπορείς και οφείλεις. Άλλωστε για αυτό το λόγο δεν ψηφίστηκαν στα θεσμικά όργανα του Κινήματος? Αντʼ αυτού όμως, προτιμούσαν να υπονομεύουν όχι τον Πρόεδρο, αλλά τον λαό του ΠΑΣΟΚ, στα παράθυρα των τηλεοπτικών τους «φίλων». Και τώρα αυτοί τους οι «φίλοι» τους προσφέρουν απλόχερα την υποστήριξή τους με στημένες δημοσκοπήσεις, που δήθεν φανερώνουν την βούληση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, πότε προλάβατε να κάνετε και αυτή τη δημοσκόπηση? Ποιο είναι το αντάλλαγμα του κ. Βενιζέλου για αυτή σας την εκδούλευση? Μήπως επιτέλους βρήκατε τον πολύτιμο «συνεργάτη» που δεν καταφέρατε να βρείτε στο πρόσωπο του ΓΑΠ? Σήμερα, η εφημερίδα «Τα Νέα» αναδημοσίευσαν ένα κομμάτι από το «Μανιφέστο για μια σύγχρονη Αριστερά» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Λε Μοντ» από τους «Γράκχους», μια ένωση που ίδρυσαν πρώην συνεργάτες του Φρανσουά Μιτεράν και των κυβερνήσεων των πρωθυπουργών Μισέλ Ροκάρ, Πιέρ Μπερεγκοβουά και Λιονέλ Ζοσπέν. «Η Αριστερά είναι η δύναμη αυτών που δεν έχουν δύναμη, η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή», αρχίζει το κείμενο και αναφέρει «15 αξίες για δράση», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα εξής σημεία:
(α) Η σύγχρονη Αριστερά είναι ηθική. (β) Η σύγχρονη Αριστερά είναι ρεαλιστική. Πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει διαπαιδαγώγηση για την αλλαγή, πως είναι ανάγκη να δίνονται εξηγήσεις. (γ) Η σύγχρονη Αριστερά θέλει τον μετασχηματισμό. Θέλει να αλλάξει τη ζωή καταργώντας το απαράδεκτο, κάθε φορά που αυτό είναι εφικτό. Αρνείται τη μοιρολατρία, θέλει να φέρει την ελπίδα χωρίς να σπείρει ψευδαισθήσεις. Αλήθεια κ. Βενιζέλο, με βάση τα παραπάνω, πόσο ηθικός είστε μετά από αυτή σας τη στάση? Πως μπορείτε μετά από όλα αυτά να διαπαιδαγωγήσετε τους νέους? Τι μπορείτε να τους μεταδώσετε? Την προσωπική βόλεψη? Τον άκρατο εγωισμό? Την υπέρμετρη φιλοδοξία? Μπορείτε να φέρετε ξανά την ελπίδα στον απλό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να σπείρετε ψευδαισθήσεις? Εν τέλει πόσο αριστερός είστε κ. Βενιζέλο? Είστε εσείς ΠΑΣΟΚ?

http://www.neolaia.gr/wordpress/?p=562

 

Advertisements