Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, απέστειλε, σήμερα, στην Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Η παρακάτω επιστολή κοινοποιήθηκε, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, στη Γενική Γραμματέα Κ.Κ.Ε., κ. Αλέκα Παπαρήγα, στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκο Αλαβάνο, στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Παπαθανασίου και στο Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Ιωάννη Οικονόμου.
«Κυρία Υπουργέ,
Απορούμε και αγανακτούμε, για τα όσα γράφονται και φωτογραφίζονται, στο βιβλίο της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου.
Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί, με τρόπο τόσο μονομερή και μεροληπτικό. Εάν συγγραφέας και χρηματοδότης του βιβλίου ήταν η Monsanto, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τις σκοπιμότητες και την αναγραφή της μισής αλήθειας. Δυστυχώς, όμως, αυτά αναγράφονται, σε ένα επίσημο βιβλίο, που χρηματοδοτείται, από τους φόρους των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών και σκοπεύει να «μορφώσει» τα παιδιά μας και να διαμορφώσει την άποψή τους και τη στάση ζωής τους.


Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του βιβλίου και την καταχώρηση, σε αυτό και των υπολοίπων στοιχείων, σε σχέση με τους Γ.Τ.Ο. (περιβάλλον, μονοπώλια, πνευματικά δικαιώματα, «εκβιασμοί» χωρών του τρίτου κόσμου, πιθανά προβλήματα υγείας, διαφορετικές επιστημονικές απόψεις κ.λπ.)».
Οι Καταναλωτές λέμε ΟΧΙ, στους Γ.Τ.Ο., γιατί:
.       Δε θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα.
.       Δε θέλουμε να γίνουμε θύματα ολιγοπωλίων και μονοπωλίων.
.       Δε θέλουμε την καταστροφή του περιβάλλοντοςΠερισσότερες ανακοινώσεις για :

http://www.presspoint.gr/release.asp?id=115133

ΚΕ.Π.ΚΑ.- ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ :

http://www.presspoint.gr/quicksearch.asp?smode=sourcerel&arg=1866


Οργανισμοί : http://www.presspoint.gr/quicksearch.asp?smode=sectorrel&arg=53

Advertisements