Κάτι προβλήματα…850154_b.jpg

«Ημέρα της μαύρης γάτας» κηρύχθηκε το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, από τους ζωόφιλους της Ιταλίας, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν οι μαζικοί διωγμοί των συμπαθών τετράποδων από προληπτικούς που είναι πεπεισμένοι ότι φέρνουν γρουσουζιά.

 

Οι μαύρες γάτες πιστεύεται σε πολλές χώρες ότι φέρνουν κακοτυχία, πουθενά όμως η πρόληψη αυτή δεν είναι τόσο βαθειά ριζωμένη όσο στην Ιταλία, όπου ένα παπικό διάταγμα, τον Μεσαίωνα, τις χαρακτήριζε «όργανα του Σατανά».

 

Έκτοτε, οι μαύρες γάτες ρίχνονταν στην πυρά μαζί με τις υποτιθέμενες μάγισσες.

 

Η Ιταλική Ένωση Προστασίας των Ζώων και του Περιβάλλοντος (AIDAA) υπολογίζει ότι πέρυσι θανατώθηκαν με διάφορους τρόπους στη χώρα 60.000 γάτες, λόγω δυσειδαιμονίας αλλά και σε τελετές σατανιστών και από εργαστήρια καλλυντικών, όπου η μαύρη γούνα θεωρείται αποτελεσματικότερη.

 

«Θέλουμε να σταματήσουμε αυτή τη σφαγή, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια της μαύρης γάτας» δήλωσε ο πρόεδρος της AIDAA Λορέντζο Κρότσε.

 

Η οργάνωση έχει στήσει σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας 200 περίπου σημεία πληροφόρησης, τα οποία ενημερώνουν τους περαστικούς για το θέμα, τους μοιράζουν υλικό για τη θέση της μαύρης γάτας στη λογοτεχνία, τους ζητούν να υπογράψουν ένα ψήφισμα με σχετικό περιεχόμενο και τους καλούν να υιοθετήσουν μία από τις 5.000 μαύρες γάτες που φιλοξενούνται σε καταφύγια ζώων.

 

Η AIDAA έχει στείλει επίσης μία επιστολή στον Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος είναι γνωστό ότι αγαπά τις γάτες. «Θα ήταν υπέροχο να αναγνωρίσει την πρωτοβουλία μας και να βγει να πει ότι η πρόληψη ενάντια στις μαύρες γάτες είναι καθαρή ανοησία» είπε ο επικεφαλής της AIDAA.

 

Αναδημοσίευση από:

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=850154&lngDtrID=245

Advertisements