pr.jpgΦεστιβάλ Ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids

 

30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2007

 

 

 

«Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη…το Προφυλακτικό Ασφάλεια»

 

Την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με τη συμμετοχή 11 ακόμη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, γιορτάζουν τις προσπάθειες πρόληψης με ένα τριήμερο φεστιβάλ ενημέρωσης!

 

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες ευαισθητοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από το ζήτημα του Aids στην Ελλάδα, σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα σε σχετικές επιστημονικές έρευνες εμφανίζει ανησυχητικές αυξητικές τάσεις στα κρούσματα του ιού, κυρίως λόγω του εφησυχασμού που επικρατεί. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2005 στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων που δηλώθηκαν παρουσιάζει αύξηση 25% συγκριτικά με το 2004.

 

Με κεντρικό μήνυμα «Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη…το Προφυλακτικό Ασφάλεια», από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων με την αφιλοκερδή συμμετοχή διάσημων προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό, κυρίως, χώρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

  • Πορεία Ευαισθητοποίησης από εθελοντές των οργανώσεων που θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο κέντρο της Αθήνας με τη συνοδεία της Ομάδας Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό το Βασίλη Βασιλάτο. (Παρασκευή 30/11, ώρα 14.00, Πλατεία Κοτζιά)

 

 

 

  • Δρώμενο «Ελεύθερες Αγκαλιές» (FreeHugs) στο Θησείο, κατά το οποίο αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα αγκαλιάζουν περαστικούς μεταδίδοντας μηνύματα κατά του στιγματισμού των οροθετικών με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και αισιόδοξο τρόπο (Σάββατο, 1/12, 12:00 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο).

 

 

 

  • Με επίκεντρο τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ιππασίας στο Γουδή (έναντι Θεάτρου Badminton) θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Δεκεμβρίου (οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00), μεγάλο φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα περιλαμβάνει:

 

Μεγάλο μουσικό Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, 9 μμ

 

Κωνσταντίνος Βήτα

 

DJ set Μιχάλης Δέλτα

 

ELIKA

 

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 9 μμ

 

LOCOMONDO

 

VICTORY COLLAPSE

 

THE EMPTY FRAME

 


Έκθεση αφισών
με θέμα το Aids και τις κοινωνικές του προεκτάσεις από το Εργαστήρι Γραφικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Έκθεση μικτής τεχνικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου

 


Βιντεοπροβολή
σε σκηνοθεσία Αβραάμ Παπαβραμόπουλου με περφόρμερ (performer) το Γιάννη Γιαπλέ

Επίσης,

 

Την Τρίτη 4/12 και ώρα 21.00 στο Θέατρο Ήβη (Σαρρή 27, Ψυρρή), τα έσοδα της θεατρικής παράστασης «Τα μυστικά της αποτυχίας μου» του Γιώργου Ηλιόπουλου θα διατεθούν στην PRAKSIS για το Πολυιατρείο Αθήνας που παρέχει ιατρική και κοινωνική στήριξη σε οροθετικούς.

 

Εκδηλώσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν από εθελοντές των οργανώσεων, την 1η Δεκεμβρίου, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.

 

Κάντε κλικ εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

Η καμπάνια φιλοδοξεί να μεταδώσει μηνύματα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, να τοποθετήσει την ασθένεια στη σωστή της διάσταση και ταυτόχρονα να καταρρίψει συμπεριφορές και στάσεις που αποκλείουν τους οροθετικούς συνανθρώπους μας.

 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης Πρώτα Ρώτα από την PRAKSIS και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Aids, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Δημήτρη Ρουμπή, Υπεύθυνο Τύπου της PRAKSIS στο τηλέφωνο 210 520 5200.

 

 

 

 

 

ΣΥΝ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ PRAKSIS, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ | ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, PROLOGOS, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ | ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ AEGEE, ANTHROPOS.GR, ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ∆ΙΑΒΑΣΗ, ΚΛΙΜΑΚΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΕΡΟΥΝ, ΟΛΚΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑ∆ΟΣ, ΚΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ, ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ, ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ | ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ MEGA CHANNEL, MAD TV, BEST RADIO 92,6, ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7,MAD RADIO 106.2, ΟΜΙΛΟΣ LIBERIS, EUROCHARITY, OLIMAZI.EU | ∆ΩΡΕΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ DUREX

Advertisements